De huidige Bergeijkenaar van het jaar

Ad Willems is Bergeijkenaar van het jaar 2019

Vrijwilliger Ad Willems mag zich het komende jaar Bergeijkenaar van het jaar noemen. Dat heuglijke nieuws kreeg Willems te horen in het Aquinohuis.
Ad is voorgedragen door de leiding van het Aquinohuis. ‘Tot zijn pensioen, zeven jaar geleden, runde hij een goedlopende zaak in Bergeijk die inmiddels is voortgezet door zijn zoon. Als buurman van het Aquinohuis trok hij op een dag de stoute schoenen aan en ging er een kijkje nemen. Eerst als gast, maar al vrij snel als vrijwilliger.

Inmiddels is hij al twee jaar een onmisbare rots in de branding die gemiddeld 25 uur per week werkt’, zo laat de gemeente in een persbericht weten. ‘Het maakt hem eigenlijk niet uit waar hij kan ondersteunen en voor een goed gesprek is altijd tijd. Hij leefde echt op door de dankbaarheid die hij terug ontvangt.(..)

Ad nam bezoekers letterlijk bij de hand en liet ze inzien dat het leven de moeite waard is. Niets moet, maar als je meedoet dan is het veel leuker en wie wil er geen complimentjes krijgen?’

Ad is niet alleen actief als vrijwilliger voor het Aquinohuis. Hij is ook nog chauffeur bij Rensis. Hij vervoert kinderen met een verstandelijke beperking van en naar hun dagbesteding.
Al met al reden genoeg om Willems Bergeijkenaar van 2019 te maken.