Informatie voor vrijwilligers

Aan de slag als vrijwilliger?

Hoeveel tijd u aan een vrijwilligers functie besteed dat bepaalt u zelf en is afhankelijk van de functie of deeltaken die u op u neemt. De één vindt het heerlijk iedere week een dagdeel te besteden aan vrijwilligerswerk, een ander is in zijn element als zo af en toe een beroep gedaan wordt op zijn of haar  bijdrage.

 

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar echter niet altijd vrijblijvend. De organisatie moet op u kunnen vertrouwen en weten dat u er ook echt bent voor ze. Anderzijds krijgt u daar ook hun vertrouwen en waardering voor terug.

 

U heeft besloten vrijwilligerswerk te gaan doen. Gefeliciteerd!

Hieronder vind u de drie manieren om de vacature te vinden die bij u past:

U zoekt zelf op deze site bij “vacatures”. U kunt het keuze menu aan de rechterzijde van de pagina gebruiken of alles doornemen. Heeft u een vacature gevonden? Klik dan op de link in de vacature. Wij krijgen dan een berichtje bij het VOB, dat u interesse heeft.Wij nemen dan contact met u op om verder in gesprek te gaan.

U kunt ons ook een e-mail sturen op vobergeijk@welzijndekempen.nl of telefonisch contact met ons op nemen op telefoonnummer 06-83778573. Dit nummer is alleen bereikbaar tijdens onze openingstijden.

U komt bij ons langs en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. Tijdens onze openingstijden kunt u altijd zo binnenlopen in het Aquinohuis in Bergeijk.

 

Is er een passende vacature gevonden?

Dan stellen wij u voor bij de betreffende organisatie. De organisatie neemt dan met u contact op voor een kennismakingsgesprek. Komt het tot een match? Dan vragen wij aan de organisatie waar u aan de slag gaat om ons te berichten. Wij passen dan onze vacaturebank aan, indien dit van toepassing is.

 

Wat te doen bij schade als u vrijwilligerswerk uitvoert?

Indien u schade heeft  verzoeken we u vriendelijk om bijgevoegd schadeformulier in te vullen en te verzenden naar Vrijwilligersnet Nederland. Wij zullen de schade in behandeling nemen en u spoedig berichten. Mocht u op voorhand uw schade met ons willen bespreken kunt u uiteraard contact met ons opnemen op telefoonnummer 040-2193400 (calamiteitennummer: 06-20880957)

Link naar onkostenvergoeding