Informatie voor vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is voor veel mensen gewoon leuk om te doen. Het is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier.
Als vrijwilliger betekent u iets voor anderen. U ontmoet nieuwe mensen en u leert nieuwe vaardigheden, of werkt verder aan de ontwikkeling van uw talenten. Daarnaast biedt vrijwilligerswerk structuur, u blijft betrokken bij de samenleving, of doet werkervaring op. Vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar een opleiding of betaalde baan.
Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk bij een professioneel georganiseerde organisatie? Wilt u de mogelijkheid vergroten om persoonlijke doelstellingen te bereiken of betaald werk te vinden? Wilt u nuttig bezig zijn, ervaring opdoen en uw kwaliteiten gebruiken voor uzelf en anderen? Neem dan contact met ons op!

Tijdsinvestering:                                                                                                                                  Hoeveel tijd u aan een vrijwilligers functie besteed dat bepaalt u zelf en is afhankelijk van de functie of deeltaken die u op u neemt. De één vindt het heerlijk iedere week een dagdeel te besteden aan vrijwilligerswerk, een ander is in zijn element als zo af en toe een beroep gedaan wordt op zijn of haar  bijdrage. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar echter niet altijd vrijblijvend. De organisatie moet op u kunnen vertrouwen en weten dat u er ook echt bent voor ze. Anderzijds krijgt u daar ook hun vertrouwen en waardering voor terug.

Als u als vrijwilliger aan de slag wilt:

U heeft besloten vrijwilligerswerk te gaan doen. U heeft nu meerdere mogelijkheden:

  • U zoekt zelf op de site bij “vacatures”, u kunt hierbij op verschillende manieren in het vacaturebestand zoeken. Daarna kunt u reageren op de vacature en nemen wij contact met u op.
  • U kunt ons een e-mail sturen op vobergeijk@gowwelzijnswerk.nl of telefonisch contact met ons op nemen op telefoonnummer 06-13519450. Dit nummer is alleen bereikbaar tijdens onze openingstijden.
  • U komt bij ons langs en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. Tijdens onze openingstijden kunt u altijd zo binnenlopen.

Bij een inschrijving via de website nodigen wij u altijd eerst uit bij ons op kantoor voor een eerste kennismaking, om uw wensen en mogelijkheden door te nemen. Mocht er een functie zijn die passend is voor u, dan stellen wij u vervolgens voor bij de organisatie.

Voor vrijwilligers in de gemeente Bergeijk

WAT TE DOEN BIJ SCHADE

Indien u schade heeft  verzoeken we u vriendelijk om bijgevoegd schadeformulier in te vullen en te verzenden naar Vrijwilligersnet Nederland. Wij zullen de schade in behandeling nemen en u spoedig berichten. Mocht u op voorhand uw schade met ons willen bespreken kunt u uiteraard contact met ons opnemen op telefoonnummer 040-2193400 (calamiteitennummer: 06-20880957)

Link naar Onkostenvergoeding